Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
10

Brabant wijzigt openstelling voor 'Datamaturiteit mkb'

Na 5 augustus 2024 gaat de subsidie wel weer gewoon open onder dezelfde voorwaarden als voorheen. De nieuwe openstelling loopt – net als voorheen de bedoeling was – tot en met 17 december 2025.

Het budget voor de nieuwe openstelling bedraagt € 370.000. Dit budget is – anders dan voorheen was geregeld – voor alle regio’s samengevoegd tot een totaalplafond. Dit in verband met grote verschillen tussen de regio’s wat betreft de inzet van dataexperts. Op deze manier kan het budget optimaal worden ingezet, ongeacht in welke regio een dataexpert is gevestigd.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling economie, kennis en talentontwikkeling Noord-Brabant 2022 is het stimuleren van projecten die nieuwe of vernieuwende economische activiteiten bevorderen.

In het kader van het onderdeel 'Datamaturiteit mkb' kunnen mkb-ondernemingen subsidie aanvragen voor projecten gericht op het geven van een advies door een expert over het verhogen van de datamaturiteit. Datamaturiteit betreft de mate waarin een onderneming in staat is om gebruik te maken van data en datatechnologie.

De subsidie bedraagt € 1000 voor een eendagsadvies, dan wel € 500 per adviesdag bij een meerdaagsadvies tot een maximum van acht adviesdagen en tot een maximum van € 4000.

Terug naar overzicht