Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
9

NWO-oproep voor klimaatbestendige gebouwen

Het doel van de oproep is het stimuleren van vernieuwend onderzoek dat bijdraagt aan het realiseren van verduurzaming van de bestaande gebouwenvoorraad in Nederland. Het uitgangspunt van het onderzoek is het energiegebruik in gebouwen – en daarmee de CO2-uitstoot – te verlagen en de milieuvoetafdruk van bouwmaterialen en verduurzamingsoplossingen terug te dringen door middel van op de natuur gebaseerde en door de natuur geïnspireerde oplossingen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een consortium dat bestaat uit een hoofdaanvrager en één of meer medeaanvragers, twee of meer cofinanciers, mogelijk aangevuld met één of meer samenwerkingspartners.

Hoogleraren, universitair (hoofd)docenten, lectoren, en andere onderzoekers met een vergelijkbare functie mogen als hoofd- of medeaanvrager optreden als zij in vaste dienst zijn (en derhalve een bezoldigd dienstverband voor onbepaalde tijd hebben) of een tenure track overeenkomst hebben bij één van de onderstaande organisaties:

  • universiteiten en hogescholen;
  • universitair medische centra;
  • KNAW- en NWO-instituten;
  • het Nederlands Kanker Instituut;
  • het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek te Nijmegen;
  • NCB Naturalis;
  • Advanced Research Centre for NanoLithography (ARCNL);
  • Prinses Máxima Centrum.

Voor de oproep is een budget van € 7 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt minimaal € 750.000 en maximaal € 2,3 miljoen. Daarmee financiert NWO maximaal 80% van de totale projectomvang. De rest van het projectbudget wordt ingebracht via de verplichte cofinanciering. NWO financiert nooit minder dan 50% van de totale projectomvang. De maximale looptijd van het voorgestelde project is zes jaar.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen: vooraanmeldingen en het indienen van de aanvraag. De deadlines zijn 23 januari 2025 (vooraanmeldingen) en 20 maart 2025 (aanvragen).

Terug naar overzicht