Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
9

Nieuwe beëindigingsregeling voor kleinere sectoren

Voor de regeling is een budget van € 50 miljoen beschikbaar.

In aanmerking voor subsidie komen veehouderijlocaties met vleeskalveren, geiten, overig rundvee, vleeseenden en konijnen die voldoen aan de drempelwaarden zoals deze eerder zijn vastgesteld in de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties voor stikstofreductie (LBV) en uit veehouderijlocaties met geiten, overig rundvee, vleeseenden en konijnen die voldoen aan de drempelwaarde zoals deze eerder is vastgesteld in de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (LBV-plus) en daarmee tot de doelgroep van de aanpak piekbelasting horen.

Concreet kan op grond van de regeling subsidie worden verstrekt die bestaat uit drie afzonderlijke componenten:

  • een bijdrage in verband met het geheel of gedeeltelijk laten vervallen van het productierecht:  100% van de gecorrigeerde vervangingswaarde van de voor de veehouderij met diersoorten behorend tot kleinere sectoren op de veehouderijlocatie gebruikte productiecapaciteit. Indien de aanvrager een piekbelaster is, bedraagt dit percentage 120%;
  • een bijdrage in de sloopkosten: veehouders die tot de doelgroep van de aanpak piekbelasting behoren komen in aanmerking voor een forfaitaire bijdrage in de kosten voor sloop en afvoer van de productiecapaciteit van € 45 per vierkante meter, waarbij voor het aantal vierkante meters wordt aangesloten bij het aantal vierkante meters waarvoor een bijdrage voor het waardeverlies verstrekt wordt. De te verstrekken subsidie bedraagt 100% van de forfaitair vastgestelde bijdrage voor de sloopkosten.

Aanvragen kunnen van 18 november 2024 tot en met 20 december 2024 worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Terug naar overzicht