Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
9

Brabantse mkb challenge 'Bewegen in de openbare ruimte'

De challenge richt zich specifiek op het activeren van bewegen in de openbare ruimte. Brabantse mkb-ondernemers worden uitgedaagd om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die sport, spel of recreatief bewegen stimuleren, zoals een speeltoestel of een nieuw sportveld. Het doel is om Brabanders die nu minder bewegen, te enthousiasmeren om actiever te worden. Daarbij worden samenwerkingen met bijvoorbeeld cultuur, erfgoed of vrijetijdsbesteding aangemoedigd om nieuwe manieren van bewegen te ontdekken.

De challenge maakt deel uit van een subsidie die de provincie Noord-Brabant heeft verleend aan Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en InnoBeweegLab. SSNB en InnoBeweegLab verstrekken in het kader van de challenge een eenmalig innovatiebudget voor de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten die sport, spel of recreatief bewegen in de openbare ruimte stimuleren. Dit innovatiebudget bedraagt minimaal € 20.000 en maximaal € 40.000 en vereist minimaal 50% eigen inbreng van de totale projectkosten.

Behalve het innovatiebudget bieden SSNB en InnoBeweegLab ook hun expertise, netwerk en praktijkervaringen aan, zodat ondernemers hun ideeën in co-creatie kunnen realiseren. Bovendien zijn er mogelijkheden om gebruikerstesten uit te voeren in deelnemende gemeenten.

Brabantse mkb-ondernemingen kunnen tot en met 1 november 2024 (16.00 uur) een aanvraag indienen voor de challenge.

Kijk voor meer informatie op: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/derde-brabantse-mkb-challenge/ en https://innobeweeglab.nl/bior-challenge3/

Terug naar overzicht