Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

ZonMw-oproep 'samenhangende richtlijnen' geopend

Aanvragen kunnen worden ingediend door in Nederland gevestigde publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen. In de aanvraag moet aannemelijk worden gemaakt dat de projectleider voldoende kennis heeft van richtlijnontwikkeling.

In het onderzoek moeten professionals en richtlijnontwikkelaars uit de jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp en jeugdbescherming, huisartsen, kinderartsen en de verloskundigen worden meegenomen. Indien er nog andere relevante zorgpartners zijn met eigen richtlijnen, vraagt ZonMw die ook mee te nemen, zodat ook hun visies worden meegenomen.

De aanvrager kan de samenhangende richtlijnontwikkeling vanuit verschillende perspectieven bekijken, zonder specifieke betrokkenheid bij één van de beroepsgroepen of één van de sectoren, en heeft affiniteit met de jeugdsector.

De aanvraag kan worden ingediend voor een onderzoek naar hoe de samenhang tussen richtlijnen in verschillende sectoren zo optimaal mogelijk kan worden gerealiseerd bij het ontwikkelen en updaten van richtlijnen. Het doel is te komen tot een praktisch bruikbaar eindproduct waarin staat beschreven hoe richtlijnen van verschillende beroepsgroepen op elkaar afgestemd kunnen worden. Zodat de patiënt/cliënt/klant/ouder/jeugdige steeds centraal staat en dat die logisch op elkaar aansluitende adviezen krijgt van professionals die gebruik maken van de richtlijnen. Vanuit dit breed toepasbare eindproduct wordt een specifieke vertaling gevraagd voor richtlijnen in de jeugdgezondheidszorg, uitgewerkt voor minimaal de JGZ-richtlijnen: Borstvoeding, ADHD en Kindermishandeling.

De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 voor een looptijd van maximaal 9 maanden. Er wordt maximaal één project gehonoreerd. Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 8 oktober 2024. 

Terug naar overzicht