Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

Subsidie voor onderzoeksinfrastructuur cultuurgoederen

De European Research Infrastructure Heritage Science (E-RIHS) richt zich op drie domeinen: roerend erfgoed (cultuurgoederen), gebouwd en archeologisch erfgoed. Het is de bedoeling om in de toekomst een Nederlands consortium op te richten als partner van E-RIHS. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is hiervoor de coördinator. Tijdens de oprichtingsfase van dit consortium wordt subsidie verstrekt voor een aantal projecten om de Nederlandse infrastructuur te versterken in voorbereiding op E-RIHS Nederland.

In aanmerking komen Nederlandse erfgoedinstellingen (bijvoorbeeld musea, archieven en instellingen die (historische) collecties beheren die toegankelijk zijn voor publiek) en onderzoeksinstellingen (universiteiten en kennisinstituten) die zich bezighouden met cultuurgoederen. De aanvragende instelling moet een privaatrechtelijke rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid (zoals een stichting of een besloten vennootschap) of een publiekrechtelijke rechtspersoon zijn. Er moet sprake zijn van een samenwerkingsverband van minimaal drie partijen.

Subsidie wordt verstrekt voor projecten die zich in overwegende mate richten op cultuurgoederen en bijdragen aan de Nederlandse infrastructuur ter bevordering van onderzoek. Ook moeten de resultaten beschikbaar zijn voor een breder publiek.

Voor 2024 is een budget van € 300.000 beschikbaar. Het subsidiebedrag bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 60.000 per subsidieaanvraag.

Aanvragen kunnen van 2 september 2024 tot en met 16 september 2024 worden ingediend bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Terug naar overzicht