Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

Ruim € 2,5 miljoen voor innovatieve Limburgse agrariërs

De openstelling is gericht op het versterken van de innovatieve kracht van de landbouw door het (door)ontwikkelen, praktijkrijp maken en communiceren voor grootschalige toepassing van innovaties in de praktijk. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van nieuwe, op bredere schaal te gebruiken initiatieven die bijdragen aan de transitie naar een duurzame, toekomstbestendige landbouw.

Subsidie kan worden aangevraagd door samenwerkingsverbanden (operationele groepen) waaraan minimaal één landbouwer deelneemt. Subsidie kan worden aangevraagd voor het uitvoeren van innovatieve samenwerkingsprojecten gericht op het ontwikkelen, doorontwikkelen of praktijkrijp maken van nieuwe concepten, producten of diensten die bijdragen aan de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige landbouw en de uitwisseling van kennis hierover.

Te ondersteunen activiteiten moeten bijdragen aan provinciaal beleid, met name aan het gestelde binnen de volgende drie actielijnen van "Een gezonde Toekomst voor de land- en tuinbouw in Limburg (2024-2027)":

  • a. Opgavegericht innoveren;
  • b. Strategisch verbinden;
  • c. Limburgse land- en tuinbouw in beeld.

De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten voor investeringen en 100% van de overige subsidiabele kosten, en kan variëren van minimaal € 50.000 tot maximaal € 500.000.

Aanvragen kunnen van 26 augustus 2024 (9.00 uur) tot en met 1 oktober 2024 (17:00 uur) worden ingediend bij Stimulus Programmamanagement. Aanvragen worden gerangschikt op basis van diverse selectiecriteria, waarna het subsidieplafond van € 2.567.038 wordt verdeeld in volgorde van rangschikking van de aanvragen.

Terug naar overzicht