Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

Oproep kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging

Deze oproep, 'Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging (2024-2028)', heeft als doel de Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke verzorging Thuis en de Kenniswerkplaats Zorg voor Zingeving Thuis een vervolg te geven in een nieuwe gezamenlijke Kenniswerkplaats in de periode eind 2024 tot en met 2028, met de focus op de professionalisering van de praktijk zingeving en geestelijke verzorging, en met als stip aan de horizon goede dienstverlening aan alle burgers met zingevingsvragen en daarbij rekening houdend met de brede diversiteit van alle burgers (onder andere op grond van leeftijd, sociaaleconomische achtergrond en levensbeschouwelijke invalshoek).

Aanvragen kunnen worden ingediend door in Nederland gevestigde publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen. De hoofdaanvrager is bij voorkeur een partij die leidend is geweest in de opbouw en uitvoering van de lopende kenniswerkplaats. Er wordt samenwerking verwacht met in ieder geval de veldpartijen Agora, de Vereniging van Samenwerkende Centra voor Levensvragen, de Vereniging van Geestelijke Verzorgers en het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

De rol van de nieuwe kenniswerkplaats is het (in samenwerking met relevante veldpartijen) ondersteunen van de praktijk, gericht op professionalisering. Dit vindt onder andere plaats door deelname aan activiteiten voor kennisontwikkeling, het leren absorberen van (nieuwe) kennis en vaardigheden en kennisborging van resultaten uit het ZonMw-programma Zingeving en Geestelijke verzorging (2019-2025) en uit het vervolgprogramma (2024-2028).

Het budget en de maximale subsidie bedraagt € 2,8 miljoen voor een looptijd van maximaal 36 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 10 september 2024.

Terug naar overzicht