Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
9

NRO-oproep voor Comenius Teaching Fellows mbo

Het doel van dit programma is bij te dragen aan de vernieuwing en verbetering van het hoger onderwijs in Nederland. Het programma omvat vier verschillende beurzen die onderwijsprofessionals in staat stellen om hun ideeën voor onderwijsvernieuwing in de praktijk te brengen. De beschikbare beurzen zijn: Teaching Fellowbeurs, Teaching Fellowbeurs - mbo, Senior Fellowbeurs én Leadership Fellowbeurs. De nu gepubliceerde oproep betreft dus de 'Teaching Fellowbeurs - mbo'. Oproepen voor de overige onderdelen zijn al eerder gepubliceerd.

De 'Teaching Fellowbeurs - mbo' wordt verstrekt voor het doorvoeren van een onderwijsinnovatie binnen een vak of opleiding. Aanvragen kunnen worden ingediend door onderwijsprofessionals werkzaam in het mbo. De aanvrager moet minimaal twee jaar onderwijservaring hebben, ambitie tonen in de eigen ontwikkeling als onderwijsprofessional en direct contact hebben met de studenten binnen het onderwijsonderdeel waar het project plaatsvindt.

Voorstellen voor 2025 kunnen ingediend worden binnen vier thema's:

  • het bevorderen van kansengelijkheid;
  • het verbeteren van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt;
  • onderwijs voor de toekomst;
  • vrij thema.

Voor de oproep is een budget van € 1,4 miljoen beschikbaar. De beurs heeft een waarde van minimaal € 45.000 en maximaal € 50.000 voor projecten met een looptijd van minimaal 12 en maximaal 18 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De deadlines zijn:

  • intentieverklaring: 26 september 2024;
  • vooraanmelding: 24 oktober 2024;
  • aanvraag: 13 februari 2025.

Terug naar overzicht