Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
7

Brabant C komt met nieuwe cultuurregelingen

De subsidieplafonds van deze paragrafen voor 2024 zijn overigens ook al bereikt. Er kunnen dan ook geen nieuwe aanvragen meer worden ingediend, zo meldt Brabant C.

De provincie Noord-Brabant heeft dan wel besloten om te stoppen met deze paragrafen, maar Brabant C krijgt per 2025 wel een andere opdracht van de provincie: de doorontwikkeling naar een publiek-privaat fonds. In 2025 zal Brabant C dan ook nieuwe publiek-private regelingen opstarten.

Transitie naar publiek-privaat cultuurfonds
Brabant C is inmiddels ook al 'in transitie' naar een publiek-privaat cultuurfonds. Het fonds investeert in creativiteit met blijvende maatschappelijke impact en verbindt de creatieve potentie van Brabant met de uitdagingen van vandaag. Hiervoor verbindt het fonds culturele, publieke en private partners en zoekt het actief samenwerkingen om de financiële middelen voor de Brabantse cultuursector te behouden en te vergroten.

Maar Brabant C is naar eigen zeggen meer dan een investeringsfonds: het is cofinancier, matchmaker én ontwikkelaar. Het fonds ondersteunt cultuurprojecten met publiek-private middelen, bouwt netwerken, deelt kennis en speelt met een maatwerkaanpak in op specifieke uitdagingen van partners.

Nieuwe financieringsregelingen voor cultuur
Het fonds meldt verder dat het momenteel hard werkt aan de nieuwe propositie als publiek-privaat fonds, waarin het samenwerkt met publieke en private partijen om de financiële middelen voor de Brabantse cultuursector te behouden en vergroten.

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor 2025 in ontwikkeling, naast de bestaande regeling ASML X Brabant C. Naar verwachting kan het fonds in november 2024 meer bekendmaken over de nieuwe regelingen.

Zie ook: https://www.brabantc.nl/nieuws/einde-provinciale-financieringsregelingen-en-doorontwikkeling-van-publiek-private-regelingen/

Terug naar overzicht