Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
4

ZonMw-oproep kennisnetwerk suïcidepreventie ggz

Het doel van de oproep, 'Kennisnetwerk suïcidepreventie ggz', is het stimuleren van implementatieonderzoek om het aantal suïcides en suïcidepogingen op basis van bestaande kennis te kunnen terugdringen. Hierbij gaat het specifiek om pijler 1 van het Programma Suïcidepreventie 2023-2025: suïcide en suïcidepreventie in de zorg.

Het project moet worden uitgevoerd in een samenwerkingsverband met verschillende werkpakketten. In de projectgroep moet expertise aanwezig zijn over de praktijk, onderzoek en ervaringskennis. Daarnaast moeten relevante organisaties zijn aangesloten om implementatie en borging van resultaten te kunnen bewerkstelligen, denk daarbij aan gemeenten, zorginstellingen, verzekeraars, onderwijs, werkgevers, en/of beleidsmakers.

In het consortium moet aandacht zijn voor de geprioriteerde doelgroepen van het programma: mannen van middelbare leeftijd én sociaal kwetsbare jongeren/jongvolwassenen.

In totaal is voor deze subsidieronde € 900.000 beschikbaar. Dit bedrag is beschikbaar voor een subsidieaanvraag gericht op suïcide en suïcidepreventie in de zorg. De looptijd van het project is maximaal 18 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadlines zijn: 31 oktober 2024 (vooraanmelding) en 28 november 2024 (subsidieaanvraag).

Terug naar overzicht