Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
3

Subsidieregeling circulair Zuid-Holland eerste keer open

In het kader van deze nieuwe openstelling – de eerste voor deze afgelopen zomer bekendgemaakte nieuwe subsidieregeling – is € 500.000 subsidie beschikbaar voor samenwerkingsverbanden die doorbraakprojecten willen uitvoeren die bijdragen aan het duurzaam, hoogwaardig en dichtbij verwaarden van natuurlijke reststromen in Zuid-Holland.

Onder doorbraakprojecten worden circulaire ketenprojecten verstaan gericht op radicale en baanbrekende innovaties die zorgen voor systeemverandering. Natuurlijke reststromen zijn reststromen uit het openbaar groen, openbare wateren, natuurgebieden en recreatiegebieden.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet een project gericht zijn op het toepassen van natuurlijke reststromen in bouw en buitenruimte en/of het verbeteren van de bodem. Daarnaast moet een project voldoen aan ten minste één van de volgende voorwaarden:

  • het project is gericht op het be- en verwerken van natuurlijk reststromen;
  • het project is gericht op het benutten van natuurlijke reststromen;
  • het project is gericht op het uitsplitsen van natuurlijke reststromen in grondstoffen;
  • het project is gericht op een verwaarding van natuurlijke reststromen binnen een zo klein mogelijke straal.


In het geval van experimentele ontwikkeling bedraagt de subsidie 25% van de subsidiabele kosten. Dit percentage kan in bepaalde gevallen worden verhoogd met 10%, 20% of 15%. In het geval van proces- en organisatie-innovatie bedraagt de subsidie 50% van de subsidiabele kosten (voor kleine of middelgrote ondernemingen) dan wel 15% van de subsidiabele kosten (voor grote ondernemingen).

Het beschikbare subsidieplafond van € 500.000 wordt over de ingediende aanvragen verdeeld aan de hand van een rangschikking op basis van diverse beoordelingscriteria.

Terug naar overzicht