Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
3

Compensatie voor extra studenten aspirant-opleidingsscholen

Daarmee worden zowel de onderwijsregio's waarin een aspirant-opleidingsschool valt, als een aspirant-opleidingsschool die op grond van deze regeling subsidie heeft ontvangen, gecompenseerd voor het toegenomen aantal studenten binnen de aspirant-opleidingsscholen.

De aspirant-opleidingsscholen en de penvoerder van de desbetreffende onderwijsregio’s die voor compensatie in aanmerking komen zullen middels een wijzigingsbeschikking geïnformeerd worden. De aspirant-opleidingsscholen hebben reeds subsidie ontvangen voor de periode augustus 2024 tot en met december 2024. Zij zullen nog een compensatie ontvangen die wordt berekend aan de hand van de formule: '5/12 x € 955 x (verschil studenten/zij-instromers teljaar 2023/2024 ten opzichte van teljaar 2022/2023)'.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling Onderwijsregio’s is om partijen in de regio te faciliteren en te stimuleren om in 2024 te zorgen voor voldoende en (blijvend) goed opgeleid onderwijspersoneel binnen onderwijsregio’s én voor de besturen die nog niet direct de overstap kunnen maken binnen RAP-regio’s en SO&P partnerschappen.

Terug naar overzicht