Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
1

Zeeland steunt hergebruik van leegstaande panden

De regeling stond van 13 mei 2024 tot en met 30 juni 2024 open voor het indienen van aanvragen, met een beschikbaar budget van € 1.300.000. Tijdens deze aanvraagperiode werden in totaal 31 aanvragen ingediend. Na de beoordeling hebben nu zeven projecten een subsidie gekregen. Hiermee is in totaal € 1.232.776 subsidie toegekend, waarmee in totaal 83 woningen worden gerealiseerd, zo meldt de provincie.

De regeling maakt het mogelijk voor gemeenten, instellingen, bedrijven en particulieren om subsidie aan te vragen voor het uitvoeren van werkzaamheden om leegstaande panden om te vormen tot duurzame woningen. Het gaat daarbij om leegstaande panden die beeldbepalend of beeldverstorend zijn. Met beeldbepalend bedoelt de provincie van cultuurhistorische waarde. Met beeldverstorend worden panden bedoeld die het aanzien van de omgeving ontsieren. Voor deze laatste groep panden kan de subsidie ook gebruikt worden voor sloop en herontwikkeling (gericht op wonen) van het vrijgekomen perceel.

De nu toegekende subsidies gaan naar initiatiefnemers die hiermee verschillende soorten panden kunnen gaan aanpakken, zoals leegstaande kantoren, horeca, winkels, bankgebouwen en schuren. Met deze investering komen in totaal 83 (huur)woningen beschikbaar. Deze woningen zijn onder andere voor starters, ouderen (woningen zonder trap), spoedzoekers, statushouders en jongeren uit de jeugdzorg die op eigen benen moeten staan en nu op de woningmarkt moeilijk terecht kunnen.

Zie ook: https://www.zeeland.nl/actueel/ruim-12-miljoen-euro-voor-opknappen-leegstaande-panden en https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/vergadering-gedeputeerde-staten-1-oktober-2024

Terug naar overzicht